Martin Laine: Ühisgümnaasiumi võitlus

Martin Laine
, Pärnu ühisgümnaasiumi vilistlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laine.
Martin Laine. Foto: PP

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi võttis hiljutisel koosolekul Pärnu ühisgümnaasiumis huvitava taktika. Meediale üritati jätta mulje, et ühisgümnaasiumi pere on teadmata põhjusel segaduses. Nagu oleks kooli ja linnavalitsuse vahel valitsenud infosulg ning nagu Pärnu ühisgümnaasium oleks ainuke kool, kes pole aru saanud, mis nüüd järgmisel õppeaastal saama hakkab.

Ühisgümnaasiumi vilistlasena leian, et problemaatika on vaja kirjalikul kujul lahti seletada, sest koosolekul valitses mõlemapoolne mõistmatus algusest lõpuni välja. Tundub, et linnavalitsus ei mõista, et kool ei ole häälekalt vastu niivõrd reformimisele, vaid hoopis viisile, kuidas linnavalitsus reformimist teostab.

Ei pea olema elukutseline analüütik, et näha, kuidas rahvastikupüramiidi alumine osa kitsaks kisub. Jah, gümnaasiumidesse asub õppima aina vähem inimesi. Jah, linnavalitsusel pole raha, et väikest arvu õpilasi suures koolis hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles