Vändra gümnaasiumis saab sügisest sotsiaalteadust õppida

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk.
Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk. Foto: Urmas Luik

Vändra gümnaasium avab järgmisel õppeaastal gümnaasiumiastmes sotsiaalteaduse õppesuuna, mis on Eestis ainulaadne ettevõtmine.


Sotsiaaltöö õppesuunas on 12 kursust, näiteks psühholoogia ja noorsootöö, suhtlemisoskused, draama, väärtuskasvatus, sotsiaaltöö. “Sotsiaalteaduse kursused on aktiivsed, omandatakse küll teadmisi, aga eelkõige õpitakse kogemuse ja tegutsemise kaudu,” tutvustas Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk kooli plaane.



Tulevased sotsiaalteaduse õppesuuna õppurid kohtuvad õpetajatega, käivad õppekäikudel sotsiaalvaldkonna asutustes, vaatavad videomaterjale, peavad mõttetalguid kaasõpilastega ja osalevad koolitustel väljaspool kooli. “Loodame teha koostööd Tartu ülikooli Pärnu kolledži ja Viljandi kultuuriakadeemia ning Tallinna ülikooliga,” ütles Putk.



Vändra gümnaasium jätkab gümnaasiumihariduse andmist ka klassikalises õppesuunas. Mõlemas õppesuunas saavad õppida kaugemal elavad nooredki, sest koolil on õpilaskodu.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles