Pidudest ei jää ilma lapsedki

Marie Põdra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Põdra.
Marie Põdra. Foto: Mati Põdra

Suurele thorrablót'ile kooliõpilasi ei lasta, see on täiskasvanute pidu. Aga pole hullu, sest oma pidu on koolilgi.


12. veebruari õhtul saigi kooli thorrablót peetud. Kutsutud olid kõik õpetajad, vanemad ja õed-vennad, kellel paluti natuke sööki-jooki kodunt kaasa võtta.



Iga klass pidi omalt poolt valmistama väikese eeskava. Oma klassi tüdrukutega tantsisime hiphoppi, enne kutsusime aga vanemad lavale ja tegime äraarvamismängu. Vanemad õpilased laulsid põhiliselt, kuid tegid ka mänge. Üks mänge oli näiteks, et kutsuti direktor ja veel kaks inimest ning nad pidid ära arvama, mida neile sisse söödetakse. Söögid olid kokku segatud täiesti võimatutest asjadest, näiteks haikala jäätisega või sült ðokolaadiga.



Isa on mulle pakkunud natuke neid toite, mida suured inimesed thorrablót'il söövad. Paremini maitsesid mulle lambasink ja lambapeasült, aga ausalt öelda oli rohkem selliseid asju, mis eriti ei maitsenud: maksavorst, lunn ja oinamunad. Kõik hapendatud asjad ühesõnaga.



Haikala julgesin ainult kaugelt nuusutada ja sedagi WCs, sest isa ei lubanud toas karpi lahti teha. Aga leib on Islandil imehea.



Eks koolis ole muudki toimunud. Päris veebruari alguses oli meil tantsunädal, käisime iga päev paar korda tunnis ja reedel esinesime vanematele. Tantsisime igasuguseid rahvatantse ja hiphoppi. Oli vastlakarneval. Mina mängisin Pipi Pikksukka, aga meie klassist oli veel kaks nõida, kaks luukeret, haldjas, ämbliknaine, mingi pikkade küünistega loom, vanapagan, kaks Hannah Montanat, üks kohvimamma ja vikatimees, kui nii võib kirjutada.



Sellel karnevalipäeval tullakse juba hommikul kostüümis kooli ning pärast lõunat käiakse kõik asutused läbi, umbes samamoodi nagu Eestis mardisandid. Ja siis lähebki peoks!



Koolis läheb hästi: kehalises kasvatuses õpime mängima käsipalli ja saan juba päris paljudest islandikeelsetest sõnadest aru. Proovin flöödi kõrvalt natuke õppida klaverit ja kitarri, muusikakooli kontsertidel saan ehk isegi juba nende pillidega esineda.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles