Eliisabeti kirikus helises kodulinna neidude hääl

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altari ees astus üles enam kui 40 lauljast koosnev sõpruskond, lauljaid saatis Pärnu muusikakooli õpetajate keelpilliansambel, soleerisid Elise endised hääleseadjad.
Altari ees astus üles enam kui 40 lauljast koosnev sõpruskond, lauljaid saatis Pärnu muusikakooli õpetajate keelpilliansambel, soleerisid Elise endised hääleseadjad. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimus Eliisabeti kirikus tütarlastekoori Elise juubelikontsert, mida oli tulnud kuulama kirikutäis muusikasõpru: linnarahvas, külalised, koori vilistlased, lauljate pereliikmed ja sõbrad.


Elise tähistas piduliku kontserdiga koori 20. tegevusaastat ning sel puhul oli õnnitlejaid nii lähedalt kui kaugelt. Dirigent Kai-Tõe Ellermaa, kes ühtlasi on Elise looja, sai ohtralt õnnitlusi 50 aasta juubeli puhul.



Koorile andsid üle tänukirja kultuuriminister Laine Jänes, Eesti evangeelse luteri kiriku peapiiskop Andres Põder ja Pärnu linnapea nimel linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Ela Tomson.



Eliisabeti koguduse õpetaja Enn Auksmann ulatas Ellermaale erilise autasu – palveränduri hõbedase risti, mis on esimene niisugune kiriku tunnustus Pärnumaal.



“Mul oli hea meel, et nii palju vilistlasi kokku tuli. Kõlasid meie koori lemmiklaulud läbi aastate,” lausus Kai-Tõe Ellermaa suurepärase kontserdi järel pisaraid silmanurgast pühkides.



Elise on asutatud 1990. aasta sügisel. Koori missiooniks seati kristlike-eetiliste eluväärtuste sõnumi väljendamine elurõõmsa ja sädeleva laulu ning koostegemisest sündinud sõpruse kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles