Rasked olud sobisid meie poistele imehästi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel hõbeda teeninud Pärnu noormees Rando Randmaa võitis Poolas kuldmedali suure ülekaaluga.
Mullu DN-klassi juunioride maailmameistrivõistlustel hõbeda teeninud Pärnu noormees Rando Randmaa võitis Poolas kuldmedali suure ülekaaluga. Foto: Tõnis Kukk

Juunioride DN-klassi jääpurjetamise MMil Poolas kaks kirkamat medalit võitnud Rando Randmaa ja Karl Hannes Tagu lugesid edu pandiks nädalapikkust treeninglaagrit.


“Sel talvel olime kodus vaid mõne tunni harjutada saanud ja seetõttu kihutasime kohe Poolasse, kui selgus, et tiitlivõistlus tuleb seal,” rääkis mulluse juunioride MMi hõbemedali üle kullanud Rando Randmaa Pärnu Postimehele. “Jõudsime napilt Poola lahtiste meistrivõistluste starti ja osalesime juunioride tšempionaadil. Väärib tähelepanu, et kõige kiiremini leidis oma kelgule õige häälestuse Karl Hannes Tagu, kes võitis nagu muuseas Poola juunioride meistrikulla.”



Randmaa noppis kolm sõiduvõitu järjest


Maailmameistrivõistluste avapäeval oli oodata, et Tagu jätkab võitudeseeriat, kuid nii see ei läinud. Avasõidu võitis hoopis Randmaa, kelle kannul kihutasid finišisse neli poolakat ja alles siis jõudis kohale Tagu.



Kaheksandat talve jääpurjekal kihutav Randmaa ei andnud konkurentidele ka järgmises kahes sõidus sõnaõigust. “Et jää oli üpris krobeline ja tuul muutlik, tuli väga hoolega jälgida, mis ümberringi toimub,” kõneles Randmaa. “Neljandas sõidus olin taas juba harjumuspärasel liidrikohal, kuid tegin allatuuleotsal kurssi valides ühe vale otsuse ja kukkusin kohe seitsmendaks.”



Et viiest sõidust läks igal roolimehel halvim mahaarvamisele, läks Randmaa viimasesse starti favoriidina. “Pidin esikümnes lõpetama ja see ülesanne polnud raske,” rääkis Randmaa. “Poolakas Jakob Marciniak tagas endale sõiduvõiduga pronksmedali, teisel päeval hea trimmi leidnud ja ühe esimese ning kaks teist kohta saanud Karl Hannes tõusis kokkuvõttes teiseks ja mina olin väga rahul kullavõiduks täiesti piisava neljanda kohaga.”



Küsimusele, kuhu kadus MMi avapäeval Tagu jääpaadi hea kiirus, kostis noormees: “Olin veidi närvis ja hakkasin avasõidu järel kelku ümber häälestama, kuid juhtus nii, et kasu asemel sain seekord hoopis kahju.”



Kolmanda pärnakana Poolas tiitlivõistlustel startinud Martin Aljaste suutis ühe sõidu esikümnes lõpetada ja talle kuulus 39 konkurendi seas 14. koht.



Tartu jahtklubi Merikotkas esindajatest oli parim Jürgen Kukk, kes lõpetas regati 23. kohal, Marek Lentsius oli 31., Eigo Helimets 35. ja Gert Skatskov 39.



Poolakad võidutsesid Ice Optimistidel


Kuni 16aastaste Ice Optimist klassis pidid konkurendid tunnistama poolakate ülemvõimu.



Antonina Marciniak teenis viie kohapunktiga kindla kulla, hõbeda sai Kamil Cesarski 11 ja pronksi Zuzanna Rybicka 18 punktiga.



Eesti parimana võitis üldarvestuses viienda koha saanud pärnulanna Johanna Saareke neidude pronksmedali. Saareke klubikaaslased Johannes Puusepp ja Keith Luur seilasid Poolas vastavalt seitsmenda ja 12. koha vääriliselt.



Tartu noortest oli Armin Ingomar Purlau 27. ja Maarten Nops 31.



“Olin MMil paljudest konkurentidest ligi peajagu pikem ja vaikse tuulega polnud kerge kelgul hoogu sees hoida,” rääkis Saareke. “Usun, et tugevama tuule ja siledama jääga oleksin võinud esimestele kohtadele sõita.”



Peatreener oskas hüva nõu anda


Eesti noorte edukat esinemist analüüsides märkis koondise peatreener Mati Hool, et kaksikvõidule pani aluse nädalapikkune treeninglaager Sniardwy järvel.



“Me saime kohapeal piisavalt hea pildi sellest, millised olud tiitlivõistlustel ees ootavad,” ütles Hool. “Olen sellel järvel mitmel EMil ja MMil ise võistelnud ning oskasin noortele õigel ajal hüva nõu anda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles