Pärnu linnavalitsuses kaotab töö 17 inimest

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordinõunik Uno Koort jääb tööle poole ametikohaga.
Spordinõunik Uno Koort jääb tööle poole ametikohaga. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis volikogusse kinnitamiseks linnavalitsuse struktuuri ja teenistujate koosseisu, milles on 153 ametikoha asemel 135 ametikohta.


Muudatuste tulemusena kaotab töö 17 inimest. Protokolli-, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja ametikoht, mida praegu pole täidetud, kaotatakse. Tulevikus likvideeritakse veel neli ametikohta, kust inimesed on dekreeti läinud.

Seitsme osakonna asemel neli

Varasema seitsme osakonna asemel jääb linnavalitsusse neli. Kultuuriosakond liidetakse haridusosakonnaga, arenguosakond muutub teenistuseks ning rahandusosakond jaguneb finantsjuhtimis- ja raamatupidamise teenistuseks. Kaob ka osa teenistusi.

“Kaovad vaheastmejuhid. Nii osakonnajuhatajate kui teenistuste juhatajate palk väheneb vahemikus 1500-6000 krooni,” tutvustas abilinnapea Romek Kosenkranius oma haldusala muudatusi.

Linnakantseleis kaotab töö kolm inimest. Välissuhete nõuniku ja protokollispetsialisti ametikoht liidetakse, tööta jääb kaks infospetsialisti.

Haridus- ja kultuuriosakonna liitmise tõttu kaotab töö üks noorsoospetsialist, spordinõunik peab leppima poole kohaga. Senine kultuuriosakonna juhataja jätkab haridus- ja kultuuriosakonna juhataja asetäitjana.

Allesjääjatel suurem koormus

Majandusosakonnas jäävad tööta ehitusteenistuse peaspetsialist ning linnavara ja ettevõtluse spetsialist. Ehitusteenistuse, keskkonnateenistuse ja linnavarateenistuse juhatajad jätkavad väiksema palgaga spetsialistidena.

Arenguosakonnas kaotab töö üks spetsialist ja osakonnajuhataja muutub teenistuse juhatajaks. Geodeesiateenistusest koondatakse üks maaspetsialist. Kahest planeeringute spetsialistist kaotab üks töö.

Sotsiaalosakonnas jääb vähemaks pool ametikohta, üks sotsiaalinfo operaatoritest peab leppima poole kohaga.

Rahandusosakonnas kaotab töö viis inimest: juhataja, juhataja asetäitja, kaks raamatupidajat ja üks eelarvespetsialist.

Abilinnapea Annely Akkermanni andmetel annavad struktuurimuudatused linnale alates järgmisest aastast ligi kolm miljonit krooni kokkuhoidu. Arvamuse kohta, et pärast munitsipaalpolitsei likvideerimist kaotas linnavalitsus osa kontrollivõimest, vastas Kosenkranius: “Suudame endiselt kõike kontrollida.

Korrakaitseteenistuse ametnikud on tööl kolmepäevaste vahetustega, enamasti kontrollitakse bussipileteid, kuid siis jäetakse mõni päev vahele ja tehakse teisi haldustrahve.”

Kosenkraniuse sõnul on linnavalitsus nagu lõõts: headel aegadel tõmmatakse laiali ja halbadel aegadel lükatakse kokku. Linnapea Toomas Kivimägi jutu järgi peab linnavalitsus hakkama saama samade ülesannetega, mis tähendab osa ametnike jaoks suuremat töökoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles