Bussijaama juures võib liikluskorraldus muutuda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maaliinide bussijaam.
Pärnu maaliinide bussijaam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kaalub Pika ja Ringi tänava liikluskorralduse muutmist, mis lubaks Port Arturi poole keerata ja teeks Ringi tänaval bussijaama juures liikluse vastassuunaliseks.


Varem võis Pikal tänaval teatri poolt politseimaja suunas sõites Hommiku tänavalt Port Arturi poole keerata. Seoses Pärnu Keskuse tagant läbi viiva ühesuunalise Põhja tänava väljaehitamisega keelati see pööre ära. Vasakpöörde tegemiseks saab alles Aia tänava ristmikul ümber keerata, Port Artur 1 taga parkimiskohta otsivatel autodel on raskusi ümberpööramisega.



Port Artur Grupp tegi ettepaneku Põhja tänava liiklus vastupidiseks muuta. See tähendaks vasakpöörde võimalust Hommiku tänavalt ja edasisõitu kontserdimaja poole, mitte sõidu alustamist kontserdimaja juurest.



Paraku on Põhja tänava ohutussaared ehitatud arvestusega, et liiklus kulgeb kontserdimaja poolt Port Artur 1 suunas.



Pärnu liikluskomisjoni liige Kaido Tamm soovitas linnavalitsusel hoopis Pika-Ringi ristmikku laiendada, mitte lubada mõlemas sõidusuunas Hommiku tänavale vasakpöördeid ja muuta liiklus Ringi tänaval Pika ja Rüütli tänava vahel vastassuunaliseks (välja arvatud bussijaamast tulevad bussid).



Liikluskomisjon, linnavalitsuse ametnikud ja abilinnapea Romek Kosenkranius olid mõttega päri, kui linnaeelarve tänavakatte ümberjoonimist ja muid liikluskorralduslikke vahendeid välja kannatab.



Ristmikule lisanduks teatri poolt tulles Port Arturite poole vasakpöörde tegemise võimalus, ära jääksid liiklust takistavad vasakpöörded Hommiku tänavale. Port Artur 1 tagant kaotataks tõkis ja lubataks Hommiku tänava kaudu ring ümber Port Artur 1 teha.



Pärnakatele oleks esialgu harjumatu Pikalt tänavalt Rüütli tänava poole (mitte vastupidi nagu praegu) sõitmine. Ilmselt tähendaks see ka Aia ja Ringi tänava vahelise Rüütli tänava lõigu sõidusuuna muutmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles