Ühisgümnaasiumi lapsed jagavad turvatunnet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisgümnaasiumi lapsed uurisid konverentsiks valmistudes sedagi, kuidas turvaliselt internetis surfata.
Ühisgümnaasiumi lapsed uurisid konverentsiks valmistudes sedagi, kuidas turvaliselt internetis surfata. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu ühisgümnaasiumi algklassiõpilased kogunevad homme, 30. aprillil turvalisusteemalisele konverentsile “Turvatunne kõikjal”, kus laste kõrval esinevad Paikuse politseikooli kadetid.


Koolikonverentsiks valmistudes tegid kõik õpilased referaadi, mille seast valiti parimad, et need kõigile ette kanda. Konverentsi ühe korraldaja, õpetaja Merike Rahtma sõnade järgi olid lapsed teemat väga avaralt käsitlenud. Nii näiteks räägib 2.a klassi tüdruk Anli Gea Põldemaa konverentsil turvalisest kooliajast, Gerita Sein (3.c) päästeametist, Liisa Ojaots (2.b) kiusamisest, Joonas Sild (2.c) ja Martin Rahuoja (4.b) turvalisusest vees.



Anna-Liis Pavelson (3.b) on valinud tutvustamiseks politseiniku töö, Helena Tääker (3.a) küberkiusamise, Marie Annusver (1.b) huvitub päästekoertest ja Klaid Hännile (4.a) jagab teadmisi metsatulekahjude kohta. Marin Vilk (1.a) õpetab, kuidas öelda ei.



“Lapsed on alates jaanuarist osalenud aktiivselt aruteludes, teinud uurimust referaadi jaoks, maalinud pilte,” kirjeldas konverentsi ette valmistanud õpetaja Anu Krinal. “Igale lapsele komplekteeritakse õpimapp, kuhu nad saavad jooksvalt koguda läbitud teemaga seotud materjale. Igaühele koostatakse spetsiaalne infovoldik, mis on justkui spikker või abimees turvalisuse alal.”



Ühisgümnaasiumi algklassiõpilaste konverentsi toetab projekt "Turvatunne kõikjal". Selle eesmärk on suurendada noorema algklassiastme toimetulekut koolikeskkonnas, tänaval, internetis, õpetada lahendama konfliktolukordi ilma vägivallata, kujundada lastes hoolivat suhtumist ümbritsevasse ja iseendasse, et selle tulemusena oleksid lapsed empaatilisemad, abivalmid, enesekindlamad ja tolerantsed. Projekt on mõeldud lisandväärtusena toetama koolipoolset riiklikus õppekavas ettenähtud turvatemaatikat.



Projekti aitas kirjutada lapsevanem Gea Kammer. Lastele on hulgaliselt temaatilisi meeneid välja pannud maanteeamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles