Pärnumaal on vooluta üle 5000 kliendi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi tormi poolt lõhutud elektriliine parandamas Pärnus Väike-Posti tänaval.
Elektrilevi tormi poolt lõhutud elektriliine parandamas Pärnus Väike-Posti tänaval. Foto: Ants Liigus

Pärnumaal oli täna kella 10 ajal elektrita veel 5272 majapidamist, alajaamasid oli rivist väljas 703.

Täna varahommikul oli üle Eesti elektrita üle 50 000 kliendi. Enim on vooluta kliente veel Tartu-, Viljandi- ja Pärnumaal. Rikkeid on likvideerimas 185 brigaadi.

Keskpingerikked loodab Elektrilevi kõrvaldada reedeks, kuid madalpingeriketega läheb järgmise nädalani.

 “Kui keskpinge ehk suured liinid on korras, saame täpsemalt analüüsima hakata ja järjekorda seada need rikked, mis tulenevad väiksematest madalpingeliinidest. Prognoose hakkame päev-päevalt täpsustama ja maakonnapõhist infot lisama, kuid kõige pessimistlikuma hinnangu kohaselt võib osa madalpingeliinide parandamine lõppeda alles järgmise nädala teises pooles,” ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Rikete kõrvaldamise esialgsed prognoosid maakondade kaupa loeb Elektrilevi rikketelefoni 1343 automaatvastajale, kuid need täpsustuvad iga päev.

Keskpingerikke korral saadab Elektrilevi klientidele SMS-teate rikkega tegelemisest. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole sõnumit saanud. “Nii väheneb kõnekeskuse koormus ja meieni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole,” ütles Tõnne. Elektrilevi palub inimestel helistada ka siis, kui on teavet liinile langenud puust või muust rikke asukohast või ohuolukorrast. Rikketelefoni automaatvastaja loeb esmalt ette teadaolevad rikked helistaja piirkonnas ja automaatteate lõppedes ühendatakse helistaja klienditeenindajaga.

Katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Elektrikatkestuste kaarti saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles