Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar/Postimees

VILJATU VENITUSTAKTIKA. Riigikogu lõpetas reede õhtul järgmise aasta riigieelarve eelnõu teise lugemise, mida lapsetoetuste tõusu nõudnud sotsiaaldemokraadid olid alates kolmapäevast hääletuste ja vaheaegadega takistanud.

Sotsid teatasid, et loobuvad kuni kümneminutiliste vaheaegade võtmisest, sest katsed saavutada koalitsiooniga lapsetoetuste tõstmise osas kompromissi ei andnud tulemust. Küll palusid nad riigikogul läbi hääletada kõik eelarvele esitatud muudatusettepanekud.

SDE teatas juba üle-eelmisel nädalal, et taotleb venitamistaktikat kasutades esimese ja teise lapse eest makstava lapsetoetuse kolmekordistamist alates 1. juulist, mis nõuaks eelarvest 53 miljonit eurot. Raha soovisid nad selleks saada 26protsendilise tulumaksuastme kehtestamisest tulule, mis aastas ületab 14 000 eurot. Koalitsioonipoliitikutega ei õnnestunud sotsiaaldemokraatidel toetuste tõstmises kokkuleppele aga jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles