Kommentaar: Ruumi kompromissiks on vähe

, AS Raju arendusprojektide juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Õis.
Andres Õis. Foto: PP

Energeetiliste ressursside kasutamine on ja jääb kogu inimkonna arengus ja ellujäämises võtmeküsimuseks. Neile, kes armastavad piiluda teiste rahakotti, peab tunnistama, et energiatootmise soov Sindis on eelkõige maailmavaateline ja meile ei ole tundmatud rahaliselt enamtasuvamad energialiigid ja nende lahendused.

Energiatootmise hajutamise vajalikkust käsitleb Eesti Roheliste Liikumise keskkonnapoliitika programmdokumentki. Samuti näeme siin pidepunkti riikliku julgeoleku komponendina.

Eeldades, et jões liigub siiski kalu (mille kohta riigil seireandmed puuduvad), kes soovivad pääseda parimatele kudealadele Pärnu jõe valgalal üleval pool Sindi paisu, ja et allpool paisu on praegu 0,7 kilomeetri pikkuselt head ja kahjustamata kudealad olemas, tuleks jätta nii paisu lammutamise ja tehiskärestiku rajamise või kalarambi ehitamise plaan kui ettearvamatute tagajärgedega ettevõtmine ja asuda jõe paremale kaldale kalapääsu ja elektrijaama ehitamise juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles