Kommentaar: Vladimir Putin ja ”Tere-tere, vana kere!“

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: PP

Teatavasti lähtus Venemaa president Vladimir Putin oma viimasel aastapressikonverentsil (19. detsembril) ühel hetkel küsijat valides sellest, et ”seal on silt ”Estonija“ ja palun teid“. Kui küsimus kõlama hakkas, kiirustas Putin ütlema ”tere-tere, vana kere“, andes üldise elevuse saatel märku, et tal on erisuhe Eestiga – teab isegi selle keelt.

Olen sellest kahel korral Tallinna internetiportaalides kirjutanud ja sattunud hämmeldusse suurest arvust halvustavaist kommentaaridest sellele, et Venemaa president oskab natukegi eesti keelt, rääkimata sellest, et paljud peavad niisuguse fraasi pillamist täiesti väärtusetuks juhtumiks.

Mis teha, kui meie välispoliitiline harimatus on nii suur (tänu eeskätt TVs esinejate teadmistele ja tasemele), sest kõigile poliitikaekspertidele on säärane teadasaamine vaid positiivseks ja julgustavaks märgiks. Pealegi polnud see esimene kord, kui Putin on avalikult märku andnud oma heast Eesti tundmisest ja seda ikka meile oluliste probleemidega seotult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles