Sepo Seeman lõi Eesti mehe jaoks oma teatri

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna õhtul esietendub Pärnu Rannahotellis Sepo Seemani monoetendus “Eesti mees ja tema naine”, mille maailmaesietendus toimus 3. jaanuaril 2014 Torontos Eesti instituudis.

Tegemist on omamoodi jätkuga Seemani eelmisele monoetendusele „Eesti mees ja tema poeg“, mida mängitakse jätkuvalt Endlas, toona oli autoriks Peep Pedmanson, seekord lavastaja Tiit Palu.

Näitleja Sepo Seeman on Tiit Palu kirjutatud ja lavastatud monoetendusega “Eesti mees ja tema naine” tuuritanud juba Torontos ja esinenud Chicagos, nüüd jõuab kriminaalselt aus tükk viimaks Pärnusse.

“Eelnevad esinemised on olnud soojenduseks laupäeval Pärnus etenduvale sõule, kõik nurgad on teravaks lihvitud. Vaatame, kuidas reageeritakse,” lausus Seeman.

Kolm aastat tagasi Peep Pedmansoni tekstile loodud lavastusega “Eesti mees ja tema poeg” on Seeman juba tõestanud võimekust stand-up-koomikuna. Etendust on saatnud suur menu, tükki on mängitud varsti ümmargused sada korda.

“Edu põhjus oli peale suurepärase teksti Sepo isiksus: olles ise kolme poja isa, teadis ja tundis ta, millest mängis. Üksinda etenduse andmine on näitleja jaoks suur väljakutse, aga Sepo saab sellega suurepäraselt hakkama,” kommenteeris Palu.

“Aga mul on üks naine ka!” müristas toona Seeman. Seekordne tükk keskendubki eesti mehe ja naise suhetele. Uue etenduse jaoks lõi Seeman lausa oma monoteatri nimega Eesti Mehe Teater, sest teemasid, mida eesti mehe kontekstis kajastada, on veel palju. Mehe suhe naisega, tema kirg kollektsioneerimise vastu, hobid, sõbrad...

Seemani kinnitusel hakkavad etendused toimuma edaspidigi Rannahotellis, neist järgmine juba pühapäeval ja sealt edasi neil õhtutel, kui tal oma põhitöökohast Endla teatris mõni vaba õhtu on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles