Rakvere ja Soome teater kohtuvad Pärnus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Nummineni lavastus püüab karjalasoomlaste saatust uurides leida vastust, kuidas on võimalik ellu jääda ida ja lääne, vaesuse ja rikkuse, vana ja uue piirialadel.
Ari Nummineni lavastus püüab karjalasoomlaste saatust uurides leida vastust, kuidas on võimalik ellu jääda ida ja lääne, vaesuse ja rikkuse, vana ja uue piirialadel. Foto: Tampere teater

Tampere teater Telakka toob Pärnusse eelmisel aastal Soome riikliku teatripreemia pälvinud ja rahvusvahelise koostööprojekti raames valminud lavastuse „Petroskoi“, mille kaasprodutsendid on Rakvere teater ja teater Vanha Juko Lahtist.

Koostööprojekti raames valmis kolm lavastust, triloogiasse kuuluvad veel Rakvere teatri lavastus „Köök/keittiö“ ja Vanha Juko teatri lavastus „Kullervo”. Kõigis neis teevad kaasa kõigi teatrite näitlejad.

„Petroskoi“ on lugu väikese rahva kohast suures maailmas. See on omalaadne ood väikerahvaste elujõule ja vajadusele laulda, tantsida ning jutustada lugusid ka siis, kui reaalsed geograafilised ja poliitilised piirid ning seesmised, rahvuslikud ja tunnetuslikud piirid ei kattu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles