Andrus Kärpuk: Pärnumaa ühistranspordikeskus – mõttest teostuseni

Andrus Kärpuk
, ühistranspordihuviline, Pärnu linnavolikogu liige (TKVL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Kaua bussiettevõttes töötanuna olen olnud mõnda aega abiks Pärnumaa omavalitsuste liidule, Pärnu maa- ja linnavalitsusele, et leida parimaid lahendusi ühissõidukiliikluse korraldamiseks. Neist plaanidest on räägitud koosolekutel, nüüd tahan seda kõike lugejatega jagada. Ühtlasi kutsun üles kõiki omavalitsusi lähiajal otsustama liitumise üle loodava MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskusega.

Mis juhtub, kui ristata kirjatuvi rähniga? Saadakse lind, kes enne kirja toomist uksele koputab.

Mis juhtub, kui ristata Pärnu maa ja linna ühissõidukiliiklus? Siis saadakse ”sinilind“, mis viib inimesi ukselt uksele sama piletiga ja teeb palju muidki kasulikke trikke. Igati mõistlik ristand, kel nimeks Pärnumaa ühistranspordikeskus. See nimi on viimase kuu aja jooksul korduvalt vilksatanud Pärnu Postimehe veergudel. Küll lugupeetud ametimeeste Toomas Kivimägi, Andres Metsoja ja Romek Kosenkraniuse juttudes, aga ka toimetuse juhtkirjas 27. märtsil. Juhtkirja tsiteerides: ”Järgmine suur eesmärk Pärnu ja vähemalt linnalähivaldade koostöös peaks olema ühistranspordikeskuse välja arendamine, et muuta bussikasutust linna ja maakonna vahel ühtlasemaks ja hõlpsamaks.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles