Kohvri sisu avanes Voltvetis 60 aastat hiljem

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõis.
Voltveti mõis. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskusse jõudsid pappkastis hindamatu väärtusega materjalid: sealses metsakoolis ligi 60 aastat tagasi õppinu vihikud ja lõputöö mustand koos kaitsekõnega.

Materjalid on ümber pakitud kohvrist, mille Tartus taaskasutuskeskusest leidis Tihemetsa 1991. aasta vilistlane Toomas Sklave. Mees tegi ainuõige otsuse ja saatis unikaalsed materjalid sinna, kust need on pärit. Omaaegses Tihemetsa metsatehnilises tehnikumis 1950. aastate teisel poolel õppinud Veli Palge kohvri sisu näeb kindlasti tuleval aastal toimuva kokkutuleku ajal korraldataval näitusel.

Voltveti koolituskeskuse juhataja Piret Koorep rääkis, et saadetis sisaldas inglise, vene ja eesti keele, matemaatika, füüsika, tugevus- ja põllumasinate õpetuse, metsakasvatuse ja paljude teiste õppeainete vihikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles