Noortebändid tulid Paikusele kokku

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pahk Street Boysi koosseisu kuuluvad Pärnu ühisgümnaasiumi 12. klassi poisid: solist Artur Striž, trummar Kert Johan Sommer, akordionist Rihard Järvesaar ja basskitarrist Riko Rajasalu.
Pahk Street Boysi koosseisu kuuluvad Pärnu ühisgümnaasiumi 12. klassi poisid: solist Artur Striž, trummar Kert Johan Sommer, akordionist Rihard Järvesaar ja basskitarrist Riko Rajasalu. Foto: Erakogu

Pärnumaa noortebändide oodatumaid sündmusi Paikuse Music Splash tõi seekord lavale rekordilised 11 ansamblit – see arv olnuks suuremgi, kui kolm bändi poleks tervislikel või muudel põhjustel tulemata jäänud.

Kaasaelava publiku kõrval kuulasid ja andsid noortele muusikutele kohe tagasisidet žürii liikmed: lauljad Marta Lotta Kukk ja Märten Männiste ning näitleja Jaanus Mehikas.

Paikuse avatud noortekeskus (PaNoKe) on vedanud maakondlikku bändide konkurssi eest 2019. aastast ning selle algatajad olid Raul Ilbi, Kait Kallau, Laura Kiviselg ja Marika Valter. Üks tänavuse konkursi korraldajaid Berit Eriste arvas, et see on bändide teket hoogustanud küll, mõnigi on juba mitu aastat tegutsenud-osalenud. Ei tehta enam ainult ühe projekti ansambleid, jäädakse ka püsivamalt kokku, mis ongi kõige olulisem. Ta tõi näiteks Are bändi Rahkammi, kes on osalenud konkursil esimesest korrast saati. Aastad on olnud erinevad, kord on osalejaid vähem, siis jälle rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles