Lilleamplid panevad majad suveks särama

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljastajad Kati Niibo ja Terje Prisk rõõmustavad amplite suure värvivaliku üle, nüüd võib lillade õitega petuuniad lillasse ja roosade õitega roosasse potti istutada.
Haljastajad Kati Niibo ja Terje Prisk rõõmustavad amplite suure värvivaliku üle, nüüd võib lillade õitega petuuniad lillasse ja roosade õitega roosasse potti istutada. Foto: Urmas Luik

Suvelilli saab edukalt kasvatada isegi kortermajas ja otse linnatänaval ning moodsad abivahendid nõuavad lillekasvatajailt üha vähem tööd.

Uusi lillekaste on järjest lihtsam rõdudele sobitada, aga lilled saaks kasvama panna ka rõdudeta kortermajades. Nii võib suuri betoon-, savi- ja plastpotte kasutada maja ees ning väiksemaid kinnitada seinte ja isegi vihmaveerennide külge.

Lillede kasvatamiseks anumat valima minnes tasub esmalt enda jaoks valmis mõelda, kuhu te selle kinnitada tahate. Hea valiku lillekaste leiab ka niinimetatud Pariisi rõdudele, millesarnaseid on Pärnus palju uutel või väga vanadel majadel. Neile metallist rõdudele oli seni raske kinnitada laiu kronsteine, aga nüüd on aiaärides saadaval peenikesele piirdele ühe käeliigutusega paigaldatavad lillekastid ja -potid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles