Elupõlised looduskaitsjad pärjati kaaluka preemiaga: Kõige kõrgem auhind, millest keegi unistada võib, põhimõtteliselt on lagi käes

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Kaja ja Aleksei Lotman on kogu oma elu pühendanud perele ja looduse kaitsele.
Kaja ja Aleksei Lotman on kogu oma elu pühendanud perele ja looduse kaitsele. Foto: Mailiis Ollino

Täna anti Tallinna botaanikaaias looduskaitsekuu avamise raames üle Eerik Kumari preemia. Suurima looduskaitselise tunnustuse pälvis looduse heaks väga palju ära teinud, Lääneranna vallas Matsalu külas elav abielupaar Kaja ja Aleksei Lotman.

Eesti kõrgeima looduskaitsealase preemia nominentideks esitasid Kaja ja Aleksei Lotmani Eesti looduskaitse selts (ELKS) ja loodusretki korraldav Looduse Omnibuss. ​

35 aastat looduskaitsega tegelnud Aleksei Lotman märkis pärast auhinna vastuvõtmist, et Kumari preemia on elutööauhinna hõnguga ja seotud vanusega. “Kindlasti on see südantsoojendav. Iga tunnustus tekitab alati natuke ka segadust. Aga alati on oluline, kui head kolleegid tunnustavad, sest ega ennast oska ju objektiivselt hinnata.”

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles