Kutsehariduskeskuse noored tislerid sõidavad praktikale Prantsusmaale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Esmaspäevast juuni alguseni viibib Pärnumaa kutsehariduskeskuse tislerieriala kolmanda kursuse kümme õpilast õpirände projekti raames praktikal Prantsusmaal Toulouse'is.

„Nii palju õpilasi korraga ei ole veel meie koolist korraga välismaal praktikal olnud,“ ütles kutsehariduskeskuse avalike suhete juht Anneli Rabbi.

Kolme nädala jooksul on kutsehariduskeskuse noored praktikal Toulouse'is vastuvõtva kooli töökojas, samuti sealsetes mööblifirmades ja 80 kilomeetri kaugusel asuvas Albis, kus on väga palju mööblit tootvaid ettevõtteid.

Töötamise kõrvalt on noortel kavas tutvuda selle piirkonna eluolu ja vaatamisväärsustega: toimuvad ekskursioonid Toulouse'is, Albis, Carcassonne'is ja Vahemere-äärsetes kuurortides.

Tislerieriala õpilastele toimuvad sõprusõhtud kohalike õpilastega nii Toulouse'is kui Albis. Samuti külastatakse veinimõisa ja poisid peavad jalgpalli sõpruskohtumise kohalike õpilastega. „Tutvustatakse Eestimaad, Pärnu linna ja oma kooli. Tisleripoisid valmistasid ette esitluse ja Timo Päästel tegi filmi meie koolist,“ rääkis Rabbi.

Praktika saab teoks tänu Leonardo da Vinci õpirändeprojektile, mille kirjutas õpetaja Reet Näär. Õpilastega sõidavad Prantsusmaale kaasa tislerieriala kutseõpetajad Margus Kasekamp ja Janek Suu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles