Omavalitsused asutavad ühistranspordikeskuse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Pärnu bussijaama hoone ehitatakse Pika tänava ja bussijaama platsi vahele.
Uue Pärnu bussijaama hoone ehitatakse Pika tänava ja bussijaama platsi vahele. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa omavalitsused teevad ettevalmistusi mittetulundusühingu Pärnumaa ühistranspordikeskuse asutamiseks, neljapäeval arutab keskuse töös osalemist Pärnu linnavolikogu.

Asutamislepingu järgi on ühistranspordikeskuse eesmärk korraldada ühissõidukiliiklust, sealhulgas õpilaste vedu. Põhikirjast selgub, et liinivedu on kavas korraldada valla-, linna- ja maakonnasisesel sõitjateveol bussi-, laeva-, väikelaeva-, parvlaeva- ja lennuliikluses. Kui ühingut selleks volitatakse, hakkab see ka taksoveolubasid, taksoveo sõidukikaarte ja sõidukijuhi teenindajakaarte väljastama.

Ühistranspordikeskus peab tagama asutajate ettenähtud tegevuspiirkonnas ühissõidukiliikluse, mis ei sõltu territooriumi haldusjaotusest, on soodsam ja majanduslikult tõhusam ning mille aluseks on ühtne liinivõrk, kooskõlastatud sõiduplaanid ja ühtne piletisüsteem. Praegu tuleb Pärnu linna- ja maakonnabussidega sõitmiseks eri piletid osta ning nende sõidugraafikud ei pruugi üksteisega arvestada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles