Pärnakate MK-debüüt kahepaadil ebaõnnestus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson ei saanud Münchenis kahepaati korralikult liikuma.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson ei saanud Münchenis kahepaati korralikult liikuma. Foto: Fred Killing

Suurte lootustega Müncheni MK-sarja etapile läinud pärnakad Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä pidid 21 paatkonna konkurentsis leppima 16. kohaga.

Saksamaa regatil ei läinud hästi teistelgi Eesti sõudjatel. Kaisa Pajusalu sai ühepaadil 13. tulemuse, Reigo Pihlak oli kergekaalu ühesel eelviimane ehk 25. ning Sille Vaiksaar ja Natalja Garankina platseerusid paarisaerulisel kahesel viimasele, 12. kohale.

Jämsä ja Endrekson startisid kahepaatide esimeses eelsõidus koos sloveenidest vendade Spikide, norralaste Hoffi-Borchi, sakslaste Johanneseni-Peteri, ameeriklaste Ochali-Andersoni ja šveitsitslaste Vonarburgi-Stoferiga.

Juba distantsi esimesel poolel oli näha, et avaringis eestlastel parimate sekka asja pole. Meie mehed finišeerisid ajaga 6.34,37 ja jäid viimaseks.

Sõidu võisid šveitslased 6.18,56ga, neile järgnesid Saksamaa (6.20,44), USA (6.21,53), Norra (6.24,89) ja Sloveenia (6.29,33) paat.

Kuigi vahesõidus liikusid Jämsä ja Endrekson liidritega võrdselt, jäid nad napilt kolmandaks ja kukkusid esimesena poolfinaalist välja. Parim, mida Eesti paatkond võis nüüd tahta, oli C-finaali võitmine ehk 13. koht.

Tugevuselt kolmandas finaalis tulid meie meeste konkurentideks Leedu (Ritter-Mascinskas), Austraalia (Bidwell-Reedman), Venemaa (Salov-Riabtsev), Ungari (Szeker-Szell) ja Norra teine koosseis (Singstad-Albert).

Jämsä ja Endrekson sõudsid stabiilselt neljandana ning sellel positsioonil nad sõidu lõpetasid. Parim oli Leedu 6.37,66ga, kelle järel tulid finišisse Norra (6.38,18), Austraalia (6.40,47) ja Eesti paatkond (6.47,18).

Münchenis hooaja esimese suurvõistluse stardi teinud Kaisa Pajusalu liikus nii eel- kui vahesõidus tagasihoidlikult.

Alles C-finaali seltskonnas näitas Pärnu kalevlanna konkurentidele, et lõpukiiruses on talle raske vastu saada. Distantsi algul kolmandat kohta hoidnud Pajusalu edestas kindlalt kõiki rivaale. Võidu tagas talle aeg 8.02,26, teiseks tuli poolatar Natali Madaj (8.03,27) ja kolmandaks belglanna Annick de Decker (8.03,96).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles