Galerii: Pärnut külastas mereväe õppelaev Ristna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval sildus Pärnu Kesklinna kai ääres mereväe õppelaev EML Ristna koos Kaitseliidu Tallinna maleva laevameeskonnaga. Kõigil huvilistel oli võimalik laev uudistada.

Ristna oli Pärnus mereõppuse raames, mille käigus sooritatakse erinevaid harjutusi ja mille eesmärk on edendada meeskonna kokkutöötamise võimet, laeva ja varustuse tundmist ning lihvida individuaalseid rollipõhiseid oskusi.

EML Ristna on 1957. aastal Soomes valminud patrull-laev, mis alates 2000. aastast on kasutusel Eesti mereväes. Varem kasutati laeva ajateenijate väljaõppeks, praegu kasutatakse seda peamiselt merekaitseliitlaste ja kaitseväe kõrgema sõjakooli merekadettide koolitamiseks. Laevas on kohti kokku 19-liikmelisele meeskonnale. Laeva pearelv on 23millimeetrine õhutõrje automaatkahur. Laeva vapikirjal seisab moto „Fama semper vivit!“ – „Legend elab igavesti!“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles