Kadri Pulk: Merega piiratud mõistus

, Pärnu Postimehe suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Pulk.
Kadri Pulk. Foto: PP

Eesti taasiseseisvumise algusest on püsiasustusega saarte kogukonnad seljad kokku pannud ja väljendanud ühist tahet MTÜ Eesti Saarte Kogu (ESK) kaudu. ESKil on olnud paremaid ja halvemaid aegu, aga arvestatavaks survegrupiks ministeeriumidele, riigiasutustele ja omavalitsustele see senini saanud pole. Millest seda välja lugeda?

ESKi tegevus takerdub rahanappuse taha, mis mõjub pärssivalt organisatsiooni asjaajamistele. Aastatepikkusele ponnistusele vaatamata pole võimalik palgale võtta ühtegi töötajat. Suhtlemine strateegiliste partneritega ning ühisprojektide kokkukirjutamine ja elluviimine toimub hobi korras ja tegijate teise töö kõrvalt, kuid selle esindusorgani olemasolust ja partnerlusest peaks huvituma kogu riik või vähemalt asjaomased ministeeriumid, ametid ja saarte sõbrad.

Tõsi, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lisas Eesti saarte kogu oma partnerite nimekirja mais 2014. Ja nüüd on ESKil loota osalemist ministeeriumi saari puudutavate dokumentide kooskõlastamisel. Kuid saartel toimuv ja saarte elanike arvamus peaks sisuliselt huvitama mitut teistki ametkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles