Juhtkiri: Kas Pärnu pingutas üle?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Justiitsministeeriumil on kaks nädalat pärast alkoholipruukimise vabaduse kehtima hakkamist mure, et omavalitsused ei saa piisavalt aru, kuidas avalikus kohas alkoholitarbimist piirata. Ministeerium ei pea Pärnu laiaulatuslikke piiranguid küllalt põhjendatuks.

Rahvusringhäälingu uudisele eile hommikuks lisatud vähestest kommentaaridest oli pool Pärnu otsust toetavad. Näiteks küsis üks kommenteerija, miks justiitsministeerium ise ei lähtunud loogikast, et tark ei torma, ja soovitab seda järgida kohalikel omavalitsustel. Kes üldse üle kolme aasta tagasi sellise mõttega lagedale tuli ja kus oli riigikogulaste mõistus?

Mida peaksid kohalikud võimud ja tavakodanikud arvama seadusest, milles sätestatud piiramise korra täpsustamiseks peab justiitsministeerium vajalikuks välja saata selgitava kirja? Pärnu puhul kipub piltlikult jääma mulje, et ministeerium sooviks seada piirangule omakorda piirangut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles