Vanalinna õuel kõlab Wagneri muusika

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pärnu Ooper

Täna ja ülehomme kõlavad Pärnu Vanalinna õuel katkendid Richard Wagneri ooperitest ”Parsifal”, ”Nürnbergi meisterlauljad” ja ”Valküürid”.

Wagneri loomingut esitavad sopran Kai Kallastu ja bariton Atlan Karp, kes loodavad, et Eesti ooper jõuab ühel hetkel nii-öelda täiskasvanuikka ja et Wagneri ooperite kavva võtmine Eesti oma jõududega ei oleks enam haruldus.

Wagneri ooperite esitamist on peetud algusest peale erilisi vokaalseid võimeid nõudvaks ettevõtmiseks. Põhjuseks on see, et Wagner arendas saksa vokaaltraditsioonide pinnalt välja vokaalstiili, mille puhul on eriline tähtsus tekstil ja teose dramaatikal.

Richard Wagneri heliloomingut saab Vanalinna õues kuulda neljapäeval ja laupäeval algusega kell 22.30. Homme samal ajal kõlab seal sel suvel viimast korda Bachi muusika, mida esitavad sopran Kai Kallastu, Andrus Kal-lastu digiorelil ja Hans-Gun-ter Lock elektroonikal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles