Juhtkiri: Salligem üksteist

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nüüd on nad siis käes. Jõulud, mida sai oodatud jaanipäevast alates, jõudsid pärale. Kahjuks läheb ikka nii, et vaevalt jõuab see aasta kaunimaid aegu saabuda, kui juba ongi läinud.

Õnneks satub kolm jõulupüha tänavu sellistele nädalapäevadele, et tööinimene saab raskest aastast päris kenasti hinge tõmmata. Arvatavasti jääb jõulusagina ja -stressi kõrvale sedagi aega, et oma hinge eest hoolt kanda, selleks sobib alati teiste, eriti nõrgemate märkamine.

Eesti Evangeelse Luteri Kiriku valitud peapiiskop Urmas Viilma kirjutab Pärnu Postimehe palvel valminud jõululäkituses, et kui jääme ootama kõike head ainult teistelt enese suhtes, pole me mõistnud jõulude sügavaimat tähendust. “Ligimesearmastus tähendab oma silmade asetamist samale tasandile igaühega,” leiab Viilma väga täpselt ja poeetiliselt. See on üldinimlik sõnum, mis võiks olla mõistetav ja järgitav nii usklikele kui uskmatutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles