Enn Hallik: Raiujad, klassikud, jalutajad…

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Hallik.
Enn Hallik. Foto: PP

Ennast korrates ütlen, et Otepää suusastaadionilt Tartu maratoni tunnusmeloodia saatel tuhandeid õnnelikke teele saates jääb vanal hatusel suusahundil alati klomp kurku ja pisar silmanurka kerkima. Ja ma ei pruugi siinkohal endast kirjutada.

Aga piisavalt põnev on suusalaulupidu kõrvikus-käpikuiski jälgida. Kõigepealt kümneid ootusest põlevate silmadega tuttavaid viimase momendi kempsujärjekorras jalalt jalale tammumas, hooldemaja koridoris tungeldes oma vastmääritud suuski otsimas, “võtan täna asja mõistusega ja nautides” asjatult lubamas.

Tean, mida rajal koged ja näed. Ei näe tegelikult midagi peale raja ja oma tugevusklassi. Aga teeninduspunktis, käed sügaval soojas taskus, jagad sõitjad kiiresti klassidesse. Kõigepealt tulevad paaristõukega raiuvad ässad, siis hakkab riburada ja edasi järjest rohkem ilmuma uskumatult pika vahelduvtõukeliigutusega edenevaid vana kooli mehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles