Juhtkiri: Joogitootjate etteaste

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Võimalik, et kolmapäeval nelikliidu läbirääkimistele jõudnud alkoholitootjate ühismemo ei jää ainsaks. Ühiste petitsioonidega on põhjust koalitsiooniläbirääkimisi pommitada teistelgi tootjatel ning asutustel-organisatsioonidel. Ikka eesmärgil, et lubaduste katteallikate otsimisel meid endid mitte auku ajada.

Mäletatavasti andis valimisliit alkoholitootjatele ootamatult kiirenduse aktsiisitõusule. Selle ennaktempos tänavu 15 protsenti ja seejärel kolmel aastal 10 +10 + 10 tõstmine tuli tööstustele ootamatult. Esimese hoobiga olid kõik sõnatud, nüüdseks on arvutused tehtud.

Võimalik, et alkoholitootjad segavad värve tumedamaks, aga selge on seegi, et nii suur aktsiisitõus ei saa jätta mõju avaldamata. Kui tõesti maksab 2018. aastal kast õlut Eestis vaid kolm eurot vähem kui Soomes, on piiriülesel kaubandusel lõpp. Pole mõtet ega tasu ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles