Kalev Vilgats: Kas 194 cm on palju?

Kalev Vilgats
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Urmas Luik

Kui ma hommikul olen 194 sentimeetrit pikk ja õhtul umbes kaks sentimeetrit ajutiselt lühem, kas see on mingi ebaloomulik kasv? Eesti meeste kasvustatistika näitab, et valdavalt ollakse siiski keskmisest pikemat kasvu, mis eeldaks, et vähemalt Eestis seda arvestatakse.

Läinud laupäeval läksin Pärnu kontserdimajja vaatama ”2 neitsit“, sest olles sellest lehes ette kirjutanud, tahtsin lubatud kvaliteetajast osa saada. Korraldaja priipilet istutas mind heale kohale parteris. Kord vaatasin vilksamisi rõdule, kus uksed olid avatud, ent istujaid napilt. Tabasin end mõttelt, et äkki pidanuks minema sinna, olnuks ruumi lahedamalt. Ent oli hilja: mõlemalt poolt olid kohad täidetud ja pidasin ebaviisakaks sundida teisi tõusma, et saaksin kohta vahetada.

Ühel hetkel täitusid kohad minu ees ja olingi lõksus. Istmete seljatoed rõhusid ebameeldivalt põlvedesse. Minu õnneks polnud mul kedagi etendusele kaasa kutsuda ja seetõttu jäi koht vasakul käel vabaks. Püüdsin sundolukorda endale võimalikult mugavamaks teha ja istuda pisut poolpöördes, et jalgadel natukenegi rohkem ruumi oleks. Siis kuulsin mujalt parterist sosinat, et istuda olevat kitsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles