Tenniseturniir toob kokku tugevad harrastajad

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tennisehall.
Pärnu tennisehall. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäevast laupäevani toimub Pärnu tennisekeskuses viiendat korda paarismänguturniir Sugar Tennis Cup, millel osaleb kolmes tugevusgrupis 172 mängijat.  

Turniiri ühe korraldaja Liis Kanguri kinnitusel on kunagisest sõpruskonna ettevõtmisest kasvanud välja Eesti üks suurimaid tennise sisehalliturniire, kuhu sõidavad mängima ka mitmed mängijad, kes on Eesti absoluutsesse tippu kuulunud.

“Hakkasin ise üheksa aastat tagasi tennist mängima ja nii tekkis tutvusringkond tennisearmastajatest,” meenutas Kangur. “Üheltmaalt tekkis mõte, et teeks sõprade vahel turniiri. Et esimesel aastal jäädi rahule, taheti et ka teisel aastal korraldaksime. Nii olemegi jõudnud juba viienda turniirini.”

Turniirile registreerunud 172 mängijat on jagatud kolme tugevusgruppi. Esimeses tugevusgrupis mängivad peamiselt endised tennististid, teises tugevamad harrastajad ja kolmandas ülejäänud soovivad.

Tugevaimas grupis mängivad teiste seas värske seenioride segapaarismängu maailmameister Piret Ilves, Pärnu tennisetreener Heggert Meier, endine tippmängija Alti Vahkal ja endine tegevmängija Morten Ristlaid. Kohal on ka Pärnu tugevaim meesmängija Lauri Lilleste.

Neljapäevast laupäevani vältava turniiri populaarsust näitab, et suurem osa mängijatest sõidab suvepealinna Tallinnast ja kohad said täis juba kolm nädalat tagasi.

“Osalemissoove oli rohkemgi, kahjuks ei saa me siseturniiri suuremaks ajada, sest peame hakkama saama vaid kuuel siseväljakul,” ütles Kangur. “Samal põhjusel võistleme ka vaid paarismängus, sest üksikmängu turniirile oleks saanud lubada veelgi vähem mängijaid.”

Sugar Tennis Cupiga käib traditsiooniliselt kaasas kirev melu. Näiteks reedel toimub pärast mängude lõppu tenisehallis südaööni vältav öödisko millel mullu esines Tanja Mihhailova. Laupäeval toimub ürituse pidulik lõpetamine klubis Sugar, kus astub lavale ansambel Traffic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles