Juhtkiri: Esindussuveniiri otsides

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linna esindussuveniiri otsimine, mis aeg-ajalt hoogustub, meenutab veidi Samuel Becketti näidendit “Godot’d oodates”, kus kaks meest ootavad kedagi, kes kunagi ei tule. Seda, et suvepealinna suveniire müügil poleks, muidugi öelda ei saa, sest kruuse, märgikesi ja külmkapimagneteid leiab nii väikestest meenepoodidest kui suurte kauplusekettidest. Pärnu Postimees andis sel nädalal nende kohta põhjaliku ülevaate.

Siiski puudub Pärnul seniajani õige, iseloomulik ja meeldejääv suveniir. Konkursse selle leidmiseks on küll tehtud, võitjad on saanud pärjatud ja üpris kiiresti unustatud.

Pärnu ilmselt kõige esinduslikumat ja elujõulisemat meenepoodi Suveniir pidav Kristi Kõresaar rääkis Pärnu Postimehele liivakotist, mis kord linna meenekonkursi võitis. Mõte võis ju hea ja teostus kena olla, kuid esindussuveniiriks see ei kujunenud. Kõresaar viitas põhjusena kõrgele omahinnale. Pärnu Postimehe teada ei haakunud võidusuveniiriga isegi toonane linnavalitsus, tellides edaspidi kinkimiseks võidutööde asemel konkursil palju madalamale kohale platseerunud meeneid, mille kasuks rääkis praktilisus ja lihtsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles