Vambola Paavo: Giljotiinime turismi

Vambola Paavo
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: PP

Pärnu või Kuressaare oleks ilma turistideta mõeldamatu. Rootsi, soome või vene keel on sealses tänavapildis harjumuspärane. Kohalikud spaad on teinud viimased paarkümmend aastat hoolega tööd, meelitamaks siia nii ravituriste kui niisama puhkajaid. Nüüd, kui on saadud järjele ja võisteldakse edukalt lätlastega, kõmiseb Toompealt hoopis kõu.

Meie sihtturgudel korraldab ettevõtluse arendamise sihtasutus ühe või teise piirkonna turundamiseks esitlusi. See kõik nõuab raha, mis tuleb maksumaksja taskust. Eesmärk on õilis: meelitada siinsetesse spaadesse puhkajaid. Siiani oldi aktiivsed idaturulgi. Rubla ootamatu odavnemine eelmisel aastal tõi Tallinna ja Pärnu varasemast oluliselt vähem jõukaid idanaabreid. Eriti aastavahetuse paiku. Loodetud kasum jäi saamata. Nüüd, kui rubla ilmutab taas tugevnemise märke, elavad puhkeasutused ootuses, et jõukad venelased meie juurde uuesti tee leiaksid.

Eesti astub rehale

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles