Noored kilvarid ragistasid ajusid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Koolinoorte  mälumängumeistrivõistluste Pärnumaa eelvooru võitsid nooremas vanuseastmes Sütevaka humanitaargümnaasiumi kilvarid ja vanemas grupis Koidula gümnaasiumi võistkond.

Koolinoorte mälumängumeistrivõistluste Pärnumaa eelvoorus võistles seitse põhikooli astme ja kümme gümnaasiumiastme võistkonda. Mängus esitati 40 küsimust kõigist eluvaldkondadest, lisaks kümme küsimust, mis puudutasid euro tulekut.

Pärnu regioonis võitis põhikoolide astmes Sütevaka humanitaargümnaasiumi 9. klassi võistkond (Kardo Käär, Indrek Saar, Kadri-Ann Volberg, Deivi Õis), kogudes 51 punkti. Üle Eesti oli see kuues tulemus.

Teise koha saavutas 47 punktiga Paikuse põhikooli võistkond (Elina Ild, Marten Jaanimets, Tõnis Lepik, Karl Juhan Saks). Üle-eestilises arvstuses andis see 8.-9. koha.

3.-4. kohta jagasid 41 punktiga Tootsi põhikooli 9. klassi võistkond (Sigmar Aasma, Heleri All, Kairi Janson, Ergo Veskilt) ja Pärnu ühisgümnaasiumi 9. klassi esindajad (Andres Allik, Tuuli Koiksoon, Aap-Eerik Lai, Marten Raudsepp). Üle vabariigi oli nende tulemus paremuselt 15.-16.

Veel võistles Pärnus kolm 5. klasside võistkonda Koidula gümnaasiumist ja Sütevaka humanitaargümnaasiumist, olles ainsad viiendike võistkonnad riigis. Üle Eesti osales maakondlikes eelvoorudes 73 põhikooli võistkonda.

Gümnaasiumiastmes oli Pärnumaa eelvoorus 72 punktiga võidukas Koidula kooli 12.a ja 12.c võistkond (Karl Kütt, Marie Ojasalu, Ando Vaan, Eero Vaher). Üle-eestilises arvestuses andis see tulemus 3.-5. koha.

Teise koha saavutas 61 punktiga Sütevaka humanitaargümnaasiumi prima humanitaar (Märt Kütas, Edgar Laksa, Hanna Stiina Lepmets, Lauri Luud). Vabariigis oli see 14.-15. tulemus.

Kolmandaks tuli 58 punktiga Vändra gümnaasiumi võistkond (Adam-Erki Enok, Mailis Mesimas, Kert Pjatkin, Sten Pärnik). Vabariiklikku finaali jõudis ka 57 punktiga neljandale kohale jäänud Pärnu ühisgümnaasiumi G3b võistkond (Siim Karro, Martin Oja, Tuudur-Jaan Rekkor, Gert Siniloo).

Kokku osales 90 gümnaasiumiastme võistkonda.

Aprillis toimuvasse finaali pääsesid kõigi maakondade võitjad ning 15 võistkonda vabariikliku edetabeli järgi.

Koolinoorte mälumängumeistrivõistluste Pärnumaa eelvooru juhtis Jaak Känd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles