Danek Tšuškin lahkub aerutamisest püstipäi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmel aastal Eesti parima aerutaja tiitli pälvinud Danek Tšuškin annab endale aru, et iga hinna eest Londoni olümpiaregati pääset püüda pole enam mõtet.
Mitmel aastal Eesti parima aerutaja tiitli pälvinud Danek Tšuškin annab endale aru, et iga hinna eest Londoni olümpiaregati pääset püüda pole enam mõtet. Foto: Erakogu

Pärnu haiglas füsioterapeudina töötav Eesti kanuuaerutamise suurkuju, 28 aastane Danel Tšuškin teatas, et lõppenud võistlushooaeg jääb talle viimaseks.

“Seda otsust polnud kerge teha,” rääkis 52 Eesti meistri kulda võitnud Tšuškin Pärnu Postimehele. “Sel aastal tegin kodustel võistlustel taas puhta töö, kuid tunnen, et ei suuda Londoni olümpiale pääsuks enam pingutada. Treener Tiina Hodakov, kelle juhendamisel olen harjutanud 16 aastat, oleks näinud mind meelsasti veel mõne hooaja võistlemas, aga lõpuks sai temagi minust aru. Olen väga tänulik Tiinale ja oma vanematele, kes olid minu kõrval nii headel kui halbadel päevadel.”

Neli meistrikulda ja karikavõitu

Tartu ülikooli lõpetanud spordimees Tšuškin lahkub oma lemmikala juurest püstipäi. Lõppenud hooajal lisas ta oma medalite kollektsiooni 200 ja 500 meetri distantside Eesti meistri kullad nii ühe- kui kahekanuul.

Varakevadel Tarus alanud ja sügisel Tallinnas lõppenud kümne-etapilise Eesti karikasarja võiduga pani visa spordimees oma karjäärile särava punkti.

“Kokku osalesin karikavõistlustel kaheksal etapil, vahele jätsin minu jaoks üpris mõttetu Pühajärve maratoni ja viimasele, üheksa kilomeetri pikkusele võistlusele Harku järvel ei tahtnud motivatsioonipuudusel enam minna,” rääkis Tšuškin. “Sain neli etapivõitu ja edestasin oma kahepaadi paarimeest Tanel Heli sarja kokkuvõttes kahe punktiga.”

Uued väljakutsed ootavad ees

Küsimusele, mil moel kavatseb läbi ja lõhki spordimees endas pulbitsevat energiat rakendada, kostis Tšuškin, et juba sel nädalal hakkab ta Pärnu spordihallis Fittesti klubis bodypump’i treeninguid juhendama.

“See on mulle uus ja väga põnev väljakutse,” märkis ta. “Haiglas kestavad minu tööpäevad kella kaheksast neljani, nüüd saan ülevoolavat energiat rakendada spordihallis. Muide, minu paarimees uues töökohas on endine jalgrattur Janar Jermakov.”

Noored tõstavad pead

Pilk Eesti karikavõistluste koondprotokolli näitab, et Tšuškini lahkumisega kaotab kodulinna sport ühe tipptegija, kuid aerutamise tagalas on rõõmustavalt palju tulevikulootusi.

Meie noorema põlvkonna sportlastest teenisid Kalevi klubi treenerite kasvandikud viis karikavõitu. Noormeeste A-klassi kanuuaerutajatest oli hooajal ülekaalukalt parim Joosep Karlson ja B-klassis tegi puhta töö Andreas Baum.

Süstasõitjatest tõid Pärnusse oma vanuseklassi esikoha Taaniel Tüür, Miia-Mariia Tints ja Anette Baum. Teise tulemuse said Karmo Siim ja Stefan Sedletski ning kolmandaks tuli Jüri Juurikas.

Klubide konkurentsis kogus enim punkte Tallinna Põhjakotkas, teiseks tuli Pärnu Kalev ja kolmandaks SAK Tartu.

 
Tiina Hodakov, aerutamise treener:

“Daneki trumbid on meeletu tahe ja tohutu töövõime. Tal ei ole looduse poolt antud väga head veetunnetust ja muid tippsportlasele vajalikke omadusi, kuid nende puudumise korvab visa hing.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles