Selgusid ettevõtluskonkursi lootustandvad ideed

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi "Ettevõtlik pärnakas" meened.
Konkursi "Ettevõtlik pärnakas" meened. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Konkursi "Ettevõtlik pärnakas" teise vooru pääses 17 ideed, mille autoritel on võimalus osaleda ettevõtluse alustamise koolitustel ja mentorkohtumistel.

Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu vanemspetsialist Aare Raev ütles, et edasi pääsesid läbimõeldud ideed, kus oli arvestatud nii konkurentsi kui maksumusega. Mitmele ideele andis žürii, kuhu kuulusid linnavalitsuse ja Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse esindajad ning võistluse toetajad, võimaluse programmis areneda. Osa mõtteid jäi kõrvale, sest need olid kas liiga lihtsad ja põhjaliku analüüsita teostatavad, hoopis ulmelised või vähetasuvad. Mõnele väljajäänule pakutakse Raevi jutu järgi siiski koolitustel osalemist.

Abilinnapea Rainer Aavik selgitas, et esitatud ideed olid eri arengutasemel alates lühikesest kirjeldusest kuni juba toimivate väikeärideni. Siiski on konkurss aasta-aastalt muutunud üha tugevamaks ja valdaval osal mõtetest on õige abi ja tahtmise korral omas valdkonnas potentsiaali. "Kindlasti tasub esile tuua Pärnu kohalikku toodangut nagu käsitööseebid ja maiustused, disaintooteid nagu valgustid, mööbel ja põrandad ja eripäraseid söögikohti," nimetas Aavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles