Üles astuvad andekad lapsed ja noored

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kuulus solistide paremikku Remy Andre Sinimeri, keda näeb finaalkontserdil hommegi.
Mullu kuulus solistide paremikku Remy Andre Sinimeri, keda näeb finaalkontserdil hommegi. Foto: Urmas Luik

Eile õhtul astusid Pärnu kontserdimajas võistlustulle Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkursi “Sügisulg 2010” kümne- kuni 19aastased lõppvooru valitud solistid, homme keskpäeval esinevad Endla teatri Küünis finaali pääsenud kolme-kuni üheksa-aastased lauljad.

“Vahva, et huvi meie laulukonkursi vastu on suur,” märkis Pärnu kontserdibüroo toimetaja Maarja Talts.

Eile esines 28 noort, keda oli kuulama tulnud saalitäis rahvast. Soliste hindas žürii, kuhu kuulusid lauljad Els Himma ja Sirje Medell, laulustuudio Fa-diees juhataja Ingrid Otti, Eesti Rahvusringhäälingu Klassikaraadio muusikatoimetaja Joosep Sang ning dirigent ja Pärnu filharmoonia produtsent Lukas Groen. Esinejad jagunesid kolme vanusegruppi, kusjuures vanemate vanusegruppide esinejad omakorda A- ja B- kategooriasse.

Välja anti grand prix ja rohkesti eriauhindu. Samuti valis oma lemmiku publik.

Seekord olid “Sügisulu” erikülalisteks Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi segakoor ja tantsijad ning Pärnu noortekoor, kelle esituses kõlasid Pink Floydi, Jamiroquai ja Queeni tuntud hitid.

Homsel finaalkontserdil kohti ei jagata, sest kõik esinejad on juba võitjad. Osaleb 31 mudilast ja õpilast.

Konkursi saatebändis on klahvpillidel Hain Hõlpus, kitarril Kalle Pilli, basskitarril Toomas Aron. Trumme mängis eilsel kontserdil Rauno Pella ja homsel, nooremate osalejate finaalis astub üles Olav Kund.

„Sügisulgu“ korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmooniaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles