Talukultuurikool lõpetab jõuluroogadega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sült
Sült Foto: Liis Treimann

Kurgja talukultuurikoolis saab esimene aastaring täis, teisel advendil on viimase õppuse teema lõhnav, see tähendab õpitakse valmistama jõuludega seotud talutoite.

“Tänapäeval on poodides kõike, mida süda jõululauale ihkab, aga päris oma saab ikka ainult ise tehes,” mainis Pille Kuulme, kes on Carl Robert Jakobsoni Kurgja talumuuseumi museoloogilise osakonna juhataja.

Kuulme sõnutsi oskavad vanemad inimesed teha sülti, pasteeti ja tanguvorsti, aga nende toitude valmistamisega saavad hakkama nooremadki, kui neil on pealehakkamist.

Eelregistreerimisega õppepäeval valmivad talumuuseumi töötajate juhendamisel liharoad ja küpseb jõulusai.

“Meie esivanemad uskusid, et nende peredes, kus jõuluroogi ei valmistata, ei ole tuleval aastal küll midagi head oodata,” kostis Kuulme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles