Heiko Leesment: Tasuta mõtted, millega ületada madalseise

Heiko Leesment
, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Leesment.
Heiko Leesment. Foto: PP

Pealinna kolinud (seega varasema kohaliku) muusikaentusiasti Facebooki kontol arenes huvitav diskussioon. Nimelt on algatatud teema äsja Pärnus avatud toitlustuskoha reklaami ja programmi sisu üle.

Nagu sotsiaalmeedia oma asjatundlikult kasutajalt eeldab, on teemakäsitlus terav ja vaimukas. Kommentaarides kohtab aga muret tekitavaid üllatusi. Näiteks leiab sealt kaasmõtlejate toetusavaldusi, kuid muu seas märksa kõnekama kommentaarigi: “Päris laialt lahmid. Lood kontaktide seas ühe asutuse näol pildi tervest Pärnust ja seda 137 km ise eemal olles. Mustad oma FB postitustega tugevalt enda tuttavaid kunagisest kodulinnast. Like for the win!”.

Kõige muu kõrval pakub mulle selles reaktsioonis huvi kaks aspekti. Esmalt see, et 137 kilomeetri kauguselt ei ole kommenteerija hinnangul justkui võimalik objektiivselt hinnata toimuvat. Teiseks see, et postitus sunnib otse teravaid diskussioone vältima, labastades elutervet kriitikat lahmimise viitega. Aga see nähtus pole omane ainult kellegi eravestlustele, vaid möödunud nädal näitas, et see on imbunud kohaliku omavalitsuse seisukohtadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles