Valter Parve: Liiga palju puid?

Valter Parve
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Esimene puude lugu. Kui Pärnu Jannseni tänavale hakati Säästumarketit ehitama, jäid seal arendajatele ette kenadeks puudeks sirgunud hõbekuused. Kaubanduse edendamise huvides tuli need maha võtta, kuidas siis teisiti. Murelikele linlastele lubati, et hävitatud puude asemele istutatakse samaväärsed.

See lubadus jäigi lubaduseks ja mina lubasin endale, et sinna poodi ma oma raha ei vii. Kui üks piinlik erand välja arvata, olengi sellest majast eemale hoidnud. Säästukast on saanud mini-Rimi, aga ega see puid tagasi too.

Leiva lugu. Pärnus on olnud rida toiduainetööstuse ettevõtteid: piima-, liha- ja kalakombinaat ning õlletehas. Kahjuks oli see uhkus jäänud minevikku, ainult pika traditsiooniga Cibus veel püsis – vahetas küll omanikke, aga siiski sai Pärnumaal süüa kodukandis küpsetatud leiba. Kahjuks otsustas viimane omanik siin tootmise lõpetada ja nii hakati meile leiba tooma sama firma Tartu vabrikust, autodes loksus teiste seas minugi senine lemmiktoode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles