Vändra koolinoored pääsevad võimlasse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõunik Aldo Pitsner (vasakul) ja alevivanem Toomas Sonts viskasid lakitud põrandale pilgu peale.
Nõunik Aldo Pitsner (vasakul) ja alevivanem Toomas Sonts viskasid lakitud põrandale pilgu peale. Foto: Urmas Luik

Vändra gümnaasiumi 1977. aastal valminud võimlale tehakse sügisest saati täielikku uuenduskuuri ja maja avatakse veebruari algul taas treeninguteks ja kooli kehalise kasvatuse tundideks.

Spordihoone on KOIT-kava rahastuse toel saanud uue välimuse nii väljast kui seest ja alevivalitsuse ehitusnõunik Aldo Pitsner tõdes, et maja polnud vahepealseil aastail peale kerge remondi ehitusmehi näinud.

Võimla põrandat katab nüüd Kanada vaher, hoones on uus kütte-, ventilatsiooni-, elektri- ja valgustussüsteem ning sisustus: korvpalli- ja võrkpallivarustus, käsipalliväravad ja elektroonne tabloo.

Saali otsas asub seinale kokkulükatav varbsein-tribüün võistlustele kaasaelajate tarvis.

Nõunik märkis, et läinud sajandi 70. aastail pandi võimlasse laudpõrand ja siis võis tunduda hea mõte teha põranda alla lahtivõetavad talvised liivaga kaugushüppekastid. Paraku lendas liiva sealt igale poole ja siit-sealt vajunud põrand oma aja ära elanud.

“Ventilatsioonisüsteem seisnes enne kahes seinaaugus, nüüd on ikkagi moodsad seadmed ja soojendatakse sissetulev puhas õhk üles,” selgitas Pitsner.

Kuna sealsamas kõrval koolimaja küljes asub õpilaskodugi, on nüüd suvel võimalik kompleksis spordilaagreidki teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles