Hansagümnaasium hakkab pakkuma sisekaitselist õpet

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Järgmisest kooliaastast saavad Pärnu Hansagümnaasiumi 10. klassi tulijad omandada teadmisi ja oskusi, mida on vaja avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel, tuletõrje- ja päästetegevusel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös.

Kooli huvijuhi Lea Lipsi seletuse kohaselt pakub Hansagümnaasium koostöös sisekaitseakadeemiaga noortele sisekaitselist eelkutseõpet, mida õpilased omandavad valikainena.

Õpe jaguneb kahte suuremasse rühma: politsei- ja piirivalve ning päästetegevuse valdkondadega seonduvad teemad.

Politsei- ja piirivalve valdkonda hõlmava õppe käigus õpitakse ära tundma võltsitud dokumente, jäädvustama kuriteojälgi, kasutama politsei relvastusse kuuluvaid eri- ja enesekaitsevahendeid. Käsitletakse piiripunktide tööd ja heidetakse pilk salakaubanduse maailma. Õppe üks osa on teenistuskoerte treenimine ja õpetamine ning harjutused, mis kaasnevad politseikoera töö tutvustamisega.

Päästetegevuses käsitletakse päästetööde korraldamise põhimõtteid, õpitakse kasutama esmaseid tulekustutusvahendeid ning omandatakse oskused abi andmiseks õnnetusjuhtumite korral.

Gümnaasiumi valikainena käivitatud projekti raames omandavad noored nii teadmisi kui praktilisi kogemusi. Eelkutseõppe edukalt läbinud õpilastel on lihtsam jätkata õpinguid sisekaitseakadeemias, sest erialaste baasteadmistega noor on teadlikum ja paremini motiveeritud.

Sisseastumiskatsed Hansagümnaasiumisse toimuvad laupäeval, 19. märtsil. Jätkuvalt on õpilasel võimalus valida üldtehnilise, loodus-, ettevõtlus-, humanitaar/meedia ja humanitaar/võõrkeeled õppesuunal, teavitas Lips.

Uuendusena on käesolevast kooliaastast vabavalikained, mida õpilane saab ise valida, sõltumata õppesuunast (hispaania keel, disain, uurimustöö alused, riigikaitse).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles