Juhtkiri: Uus kündja koolipõllul

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kuigi Pärnu Hansagümnaasiumis peagi enam algklasse ei õpi, vajab linn iga aastaga järjest enam esimesi klasse. Sellepärast on tänuväärt, et Sütevaka humanitaargümnaasium plaanib taastada esimesse klassi võtmise ja sellega kogu algkooliosa.

Praegu töötab Pärnus 19 esimest klassi, kuid 2013. aastal on neid vaja avada 21 ja 2016 suisa 26, mistõttu see puuduv osa võikski lisanduda tänu Sütevakale.

Käesoleval nädalal tuli hea uudis linnavalitsuse linnavarakomisjonilt, mis otsustas reserveerida Sütevakale Hansagümnaasiumi algklasside maja.

Materiaalne baas on seega olemas ja Pärnu Postimehel on hea meel, et linnavalitsus ja humanitaargümnaasium kenasti kaubale said. Hoone on ju ometi just algklassidele mõeldud ja olnuks kahju ning raiskamine, kui Hansagümnaasium kõige pisemate õpetamise lõpetab.

Kindlasti tahab palju nii logistilisi kui personaliprobleeme lahendamist, sest Sütevaka hoonest Lõuna tänaval jääb algklasside maja eemale, kuid usutavasti saavad needki lahendatud ja 2012. aasta sügisel võib Sütevaka humanitaargümnaasiumi esimene klass alustada.

Tasub meenutada, et humanitaargümnaasiumile poleks see kaugeltki esimene kord algklassiõpilasi vastu võtta. Esimesi klasse võeti Eesti esimesse erakooli vastu 1990. ja 1994. aastal. Gümnaasium kasvas aga suureks ehk õpilased ei mahtunud enam ära ja seetõttu jäigi algklassiosa Sütevakal puudu. Tänu Pärnu linnavalitsuse toele võib seega oodata traditsiooni taassündi.

Ehkki konkurendi teke ei pruugi ülejäänud Pärnu koolidele meele järele olla, usume, et väike võistlus mõjub linna hariduselule kokkuvõttes siiski hästi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles