Jõulu suusaklubi võttis noorte meistrivõistlustel kaksikvõidu!

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simo Teearu võitis kahe nädala jooksul teise Eesti meistritiitli.
Simo Teearu võitis kahe nädala jooksul teise Eesti meistritiitli. Foto: Sirle Allikivi

Täna toimus Põlvamaal Mammastes murdmaasuusatamise noorte Eesti meistrivõistluste etapp ja sprindidistantsidel klassikatehnikas tuli Pärnumaale kolm medalit. Kuni 16aastaste seas võtsid Jõulu suusaklubi noormehed kaksikvõidu.

Mammastes võistlesid laupäeval noored U16, U18, U20 ja U23 vanuseklassis.

Kuni 16aastaste noormeeste vabatehnikasprindis oli teistest peajagu üle Jõulu esindaja Simo Teearu. Ta edestas sprindikvalifikatsioonis järgnevat rohkem kui kolme sekundiga ja jõudis veerand- ja poolfinaalsõidust lõppvõistlusele. Kuue parema konkurentsis oli Teearu ülekaal 1,1kilomeetrisel distantsil taas mäekõrgune.

Teiseks suutis end finaalis sõita Teearu klubikaaslane Anders Veerpalu, kes saavutas kvalfikatsioonis neljanda koha.

„Finaalis läks Simo üsna kohe teistel eest ära ja ega seal ohustajaid olnudki,“ rääkis Jõulu suusaklubi treener Anu Taveter. „Teisele kohale oli kõva heitlus, aga Anders pääses esimesena lõpukurvi ja jäi lõpumeetritel peale.“

Teearu krooniti Eesti meistriks ka nädal tagasi Jõulumäel toimunud kümne kilomeetri klassikadistantsil. Seal oli Veerpalu kolmas.

Kolmanda medali tõi Jõulu suusaklubile kuni 20aastaste noormeeste seas sprindis end teiseks sõitnud Taavi Valter Taveter.

„Sõit kulges üsna sarnaselt 16aastaste omaga,“ ütles Anu Taveter. „Võitnud Henri Roos suusatas teistel eest ära ja Taavi Valter edestas konkurenti finišiheitluses.“

Pühapäeval sõidetakse Mammastes vabatehnikadistantse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles