Erakonna juhatus on Pärnu sotsidega eri meelt

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar.
Mark Soosaar. Foto: Henn Soodla

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) juhatus ei visanud riigikogu valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Mark Soosaart erakonnast välja, peale ettepaneku tegijate ei toetanud sellist mõtet keegi.

“Ei olnud suurt kaalumist,” ütles erakonna kommunikatsioonijuht Kirsti Ruul. “Küsimust ei hääletatud, see oli üsna üksmeelne otsus. Välja arvatud avalduse esitajad ei arvanud keegi, et Soosaar oleks vaja erakonnast välja heita.”

Pärnust kuulub erakonna juhatusse piirkonnajuhi kohalt tagasiastumisest teatanud Epp Klooster. “Epp Klooster oli kohal, ta mõnevõrra selgitas. Aga seda ei arutatud, sest kui arutatakse kellegi isiklikke küsimusi, peaks inimene ise kohal olema,” rääkis Ruul.

Ruul selgitas, et Pärnu linnaosakonna ettepanek Soosaar erakonnast välja arvata jõudis parteikontorisse esmaspäeva hommikul ja seetõttu ei jõutud päevakorrapunkti korralikult ette valmistada ja Soosaart kohale kutsuda. Seetõttu kõneleti ettepanekust muude küsimuste all päevakorra lõpus ja põhjalikult ettepanekut ei kaalutud.

Sotsiaaldemokraatide juhatuse põhitähelepanu oli pööratud 26. märtsil Tartus toimuva erakonna volikogu ettevalmistamisele. Muude küsimuste kõrval tahetakse seal kuulata analüüsi erinevate piirkondade valimistulemustest. “Ei ole nii, et iga ringkond teeb oma analüüsi, vaid keegi erakonna kontorist on selle ette valmistanud,” vastas Ruul küsimusele, kas Klooster hakkab ise oma valimistulemust hindama.

Ettepaneku Soosaar erakonnast välja arvata tegi reede õhtul SDE Pärnu linnaosakonna juhatus. Koosolekust võtsid osa Jüri Puidet, Epp Klooster, Aivar Allikivi, Kaja Must, Ene Ruus ja Keiu Tamm. Puideti sõnul oli otsus üksmeelne.

Pärnu osakond heitis Soosaarele ette, et see on kandideerinud kolmedel valimistel sotside vastu. “Oli võimalus ka mitte kandideerida,” kommenteeris linnaosakonda juhtiv Puidet enne riigikogu valimisi puhkenud Kloostri ja Soosaare vastasseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles