Maskis mees üritas röövida G4Si rahavedajat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahavedu.
Sularahavedu. Foto: Priit Simson / Postimees

Eile õhtul ründas tundmatu mees Pärnus Riia maanteel asuva kaupluse tagahoovis töökohustusi täitnud G4Si rahavedajat. Inkassaator tõrjus rünnaku tulirelva kasutamata ning kallaletungija põgenes.

Kell 21.38 lõi Riia maanteel tundmatu mees töökohustusi täitnud G4Si inkassaatorit seljatagant raudtoruga. Rahavedaja tõrjus rünnaku, kallaletungija, kelle nägu oli varjatud, põgenes, teatas G4Si kommunikatsioonijuht Julia Garanža.

AS G4S Eesti sularahadivisjoni direktori Veiko Vaheri sõnul on tegemist erakordse juhtumiga. “Viimase 12 aasta jooksul pole toimunud ühtegi rünnakut G4Si rahavedajatele. Selle olukorra lahendas meie rahavedaja relva kasutamata ja raha jäi puutumata. Rahavedajad on läbinud vastava koolituse ja relvastatud. Oleme valmis kaitsma meile usaldatud väärtusi kõiki seadusega lubatud vahendeid kasutades,” ütles Vaher.

“Teeme igakülgset koostööd politseiga ja usun, et õige pea saadakse kurjategija kätte,” lisas Vaher.

Traumapunktis tuvastati G4Si inkassaatoril näo piirkonnas kerge põrutuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel on juhtunu uurimiseks alustatud kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb nägu varjates toime pandud röövimist. Kohtus süüdimõistmisel võib selle eest karistada kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles