Paikusel mälestati Paul Kerest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäev, 8. juuli möödus Paikuse vallas väga sportlikult. Kui valla spordikompleksi ühes otsas mürisesid mootorrattad ja toimus Euroopa enduuromeistivõistluste etapp, ragistasid spordikompleksi suures saalis ajusid maletajad.

Paikuse maleselts Caissa ettevõtmisel toimus Paul Keresele pühendatud teine maleturniir.

Kiirturniiril osales 88 mängijat noortest algajatest Eesti paremikuni. Konkurentsi pakkusid kaks tugevat maletajat Lätist.

Ajakontrolliga 15 minutit + kolm sekundit käigule toimunud turniiril mängiti Šveitsi süsteemis kaheksa vooru. Võit jäi seekord koju. Hiljuti Balti tsooniturniiri kokkuvõttes esikoha saanud Kaido Külaots kogus võitjana 7,5 punkti. Talle järgnesid 6,5 punktiga Läti rahvusvaheline meister Roland Bērziņš, rahvusvaheline meister Jüri Krupenski ja suurmeister Meelis Kanep. Üllatuseks võib lugeda sel turniiril kõrgeima reitinguga ja eelmise aasta turniiri võitja Arturs Neiksansi kuuendaks jäämist ja viimase partii kaotanud Ottomar Ladva kaheksandat kohta.

Parim naismängija oli Mai Narva, kes tuli üldjärjestuses 11. kohale ja kogus 5,5 punkti.

Pärnumaa parimaks maletajaks osutus üldjärjestuse kümnes, Surju noormaletaja Eke Tominga. Teiseks jäi vanameister Endel Kivioja ja kolmandaks tuli Raul Kukk.

Parim veteran oli rahvusvaheline suurmeister Igor Svõrjov ja parim noor selgi korral Rene Lumiste. Paikuse valla parima meesmaletaja auhinna võitis Paikuse põhikooli vilistlane Tõnu Heinmets ja Paikuse parim noormaletaja oli sealse kooli 3.c klassi õpilane Romet Rebane.

Pärnu linnavalitsus pani sel aastal esimest korda välja auhinna Pärnu linna parimale noorele, mille võitis Karel Paan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles