Jääpurjetamise juhid kohtusid Pärnus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kosk, Eesti jääpurjetamisliidu president.
Mihkel Kosk, Eesti jääpurjetamisliidu president. Foto: PP

Mihkel Kosk, Eesti jääpurjetamisliidu president.

Pärnu jahtklubis toimus kahel päeval rahvusvahelise jääpurjetamisliidu INDIYRA aastakoosolek. Kui paljude riikide delegaadid siin käisid?

Aastakoosolekul osalesid Soome, Rootsi, Eesti, Läti, Poola, Saksamaa, Hollandi, Taani, Ungari, Inglismaa, Venemaa ja USA esindajad.

Jääpurjetamisliidu juhtidest olid kohal kommodoor Jörg Bohn Saksamaalt, viitsekommodoor Attila Pataki Ungarist, sekretär Chris Williams Inglismaalt, juunioride mänedžer Stan Macur Poolast ja teised ametnikud.

Millised teemad olid arutlusel?

Iga riigi esindaja rääkis jääpurjetamise hetkeseisust, läinud talve regattidest ja sellest, kuidas on meie ala kandepinda noorte hulgas laiendatud.

Seejärel kinnitati järgmise hooaja rahvusvaheliste võistluste kalenderplaan.

Otsustati, et jaanuari lõpus ja veebruari algul on Saksamaal DN-klassi täiskasvanute MM ja EM, kuhu on Põhja-Ameerikast oodata vähemalt paarkümmend roolimeest.

Noorte ja juunioride tiitlivõistluste korraldamine anti Šveitsile. Täpseid kuupäevi paika ei pandud, aga tõenäoliselt saab see olema veebruari lõpus.

Ülejärgmise aasta EMi peaks tulema Soomes.

Kas kolm nädalat tagasi lõppenud kodune jääpurjetamishooaeg läks täie ette?

Talv algas Eestis varakult, tuli rohke lume ja käreda külmaga. Võistlushooaega alustasime alles veebruaris Saaremaal, kus selgusid Eesti meistrid.

Tänu sellele, et Nasva lähedal ja põhjarannikul Valklas oli pikka aega puhast jääd, saime korraldada kõik tähtsamad edetabelivõistlused.

Tore on tõdeda, et Saaremaal on väga aktiivselt hakatud jääpurjetamisega tegelema. Samuti on meie ala tõusnud au sisse Tallinna jahtklubis.

Saaremaal toimunud DN- klassi Euroopa meistrivõistlused andsid kohalikele purjetajatele palju indu selle vahva alaga tegelda.

Meie noorte saavutustest väärivad esiletõstmist Karl-Hannes Tagu ja Johanna Saarekese pronksmedalid omaealiste MMil Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles