Linnapeaks pürivad Kivimägi ja Kosenkranius (2)

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägil oli arvuti kogu aeg käeulatuses. Pildil uurivad peale Kivimägi valimistulemusi Riho Alliksoo, Jane Mets ja Meeli Pärna.
Toomas Kivimägil oli arvuti kogu aeg käeulatuses. Pildil uurivad peale Kivimägi valimistulemusi Riho Alliksoo, Jane Mets ja Meeli Pärna. Foto: Madis Sinivee

Pärnu uueks linnapeaks võib saada nii Reformierakonna esinumber Toomas Kivimägi kui senine meer Romek Kosenkranius, läbirääkimistel on kõige parem positsioon Isamaa ja Res Publica Liidul (IRL).

Erakonna esinumber Andres Metsoja, kes üleeile õhtul kella üheksa paiku rääkis pigem senise koalitsiooni (Reformierakond, IRL ja valimisliit Pärnu Ühendab) jätkamisest, hakkas valimistulemuste selgudes selles kahtlema. Kivimägi häältesaak oli kasinam kui Kosenkraniusel, Reformierakonnaga võrdne mandaatide arv avas IRLile rohkelt uksi.

Öösel kohtusidki Metsoja ja Kivimägi Hedonis, et selgeks teha, kas Kivimägi on valmis linnapeaks pürgimisest loobuma ja näiteks volikogu esimehe kohaga leppima. Kivimägi, kes veel 14. septembri Pärnu Postimehes oli kirjutanud, et “kui saan valimistel 1500 häält, annab see selge sõnumi, et pärnakad soovivad näha linnapeana kedagi teist”, ei olnud. Tema häältesaak oli aga nelja aasta tagusega võrreldes üle kahe korra väiksem.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles