Mööbli värskendamisel kulub ära õmblusoskus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööbli katteriiete vahetamise, kardinate ja padjakatete õmblemise vahele parandab ja redisainib Malle Viirma rõivaidki. Ta teab, kuidas paigaldada trukke, neete, ööse, nööpe või kust tellida mööblile õiget tooni kanganööri.
Mööbli katteriiete vahetamise, kardinate ja padjakatete õmblemise vahele parandab ja redisainib Malle Viirma rõivaidki. Ta teab, kuidas paigaldada trukke, neete, ööse, nööpe või kust tellida mööblile õiget tooni kanganööri. Foto: Anne Matsi

Kuldsete kätega Malle Viirma teab, et õmblusoskusi jääb inimestel järjest vähemaks nagu aega, sellele vaatamata otsitakse omanäolisi lahendusi ja valmiskauba asemel eelistavad paljud tellimustööd.

Mallet on kogu elu saatnud käsitöö: isegi lasteaias, kui ülejäänud tüdrukud nukunurgas mängisid, tema pigem heegeldas. Kooliajal otsis ta 12aastasena omast tarkusest üles Pärnu kunstide maja käsitööringi, kus palmikuid, sokke ja mütse õpetati kuduma. Õmblemise vastu tal siis huvi puudus.

Malle räägib, et on mitu korda oma elus kõrgkooli poole vaadanud, aga alati on läinud teisiti. Esimene kord jättis ta selle mõtte katki ebaõnnestumise hirmus. Ema ja vanaema soovitasid: mine õpi õmblemist, see oskus annab igal ajal tööd, pärast tee, mis tahad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles